1
ללבוש מצווה
המדרש מציין כי עם ישראל אהוב על אלוהים בכך שהוא מוקף במצוות רבות המראות את הקשר שלו עם הבורא בכל עת: "חביבין ישראל שסיבבן הקב"ה במצוות – תפילין בראשיהן ותפילין בזרועותיהן, וציצית בבגדיהן ומזוזה לפתחיהן". אולם מה עושים כשנכנסים למקום בו אי אפשר להתעטף בהן? "בשעה שנכנס דוד לבית המרחץ וראה עצמו עומד ערום, אמר: אוי לי שאעמוד ערום בלא מצווה! וכיון שנזכר במילה שבבשרו, נתיישבה דעתו. לאחר שיצא אמר עליה שירה, שנאמר (תהלים יב, א): 'למנצח על השמינית מזמור לדוד' – על מילה שניתנה בשמיני". המילה היא מצווה שהולכת עם היהודי לכל מקום…
4
רק בריאות
לברית המילה גם יתרונות רפואיים שהוכחו במחקרים רבים, בין היתר:
- לבנים נימולים יש פחות דלקות בדרכי השתן.
- בנים נימולים נדבקים פחות ב-HIV (70% פחות!) ובמחלות אחרות המועברות במגע אינטימי כדוגמת הרפס, סיפיליס ונגיף הפפילומה האנושי.
- נימולים מפתחים פחות סרטן באיבר המין ופחות זיהומים באזור זה (כגון בלנטיטיס ופימוזיס).
- אצל בנות זוג של גברים נימולים יש שיעור נמוך יותר של הדבקה בנגיף הפפילומה האנושי (וכפועל יוצא, שכיחות נמוכה יותר של ממאירות של צוואר הרחם) וייתכן גם פחות וגינוזיס (דלקת הנרתיק).
(על פי פרופסור אפי בילבסקי, רופא בכיר במחלקת ילדים ג' בשניידר, מומחה ברפואת ילדים ומומחה במחלות זיהומיות בילדים – באתר ד"ר קידס)
2
"זה הקטן גדול יהיה"
סביב ברית המילה התפתחו מנהגים רבים. למשל, בעדות אשכנז עורכים 'שלום זכר', מפגש שנערך בבית ההורים בליל שבת שלפני הברית, ואצל הספרדים נהוגה 'ברית יצחק', קריאת קטעי זוהר בבית התינוק כסגולה לשמירה. נוהגים גם שילדים מתאספים ליד מיטת התינוק לקריאת שמע בלילה שלפני ברית המילה כדי "לתת לו כוח" בברית עצמה. כמו כן, מקובל שאליהו הנביא מגיע כאורח לכל ברית, ולכן נוהגים להכין כיסא מיוחד לכבודו הנקרא 'כיסא של אליהו'.
בעדות מסוימות נהוג שלפני שמכניסים את התינוק לברית, האם מעבירה את התינוק לאישה אחרת, שמעבירה לבעלה, שמעביר לאב, והזוג הזה מכונה ביידיש "קוואטר". מקובל לתת כיבוד זה לזוג ללא ילדים כסגולה להיפקד בזרע.
ועוד דבר אחרון – מקובל לא לומר את שם התינוק עד הברית עצמה, אז יקרא המוהל "ויקרא שמו בישראל…" וההורים יגלו את השם שבחרו. שורש מנהג זה הוא באברהם אבינו שעד שלא מל בשר ערלתו היה שמו 'אברם' ומיד כשנמול נשתנה שמו לשבח והתווספה לשמו אות אחת ונקרא 'אברהם'. סיבה נוספת למנהג זה היא שבעת הסרת העורלה, יורדת נשמת ישראל לתינוק ורק אז נחשב הוא לישראל היכול לקבל שם-ישראל.
5
הכי טוב – מוהל מוסמך
בישראל פועלת ועדה בין-משרדית להסמכת מוהלים המורכבת מאנשי מקצוע ממשרד הבריאות (רופאים) ומנציגי הרבנות הראשית לישראל (רבנים ומוהלים). הליך ההסמכה מטעם הוועדה כולל בחינות הלכתיות רפואיות ומקצועיות, וזאת בנוסף לבדיקות רפואיות, חיסונים ותצהיר שנדרש המוהל לעבור מעת לעת. המוהל נדרש לעבור הכשרה והתמחות אצל מוהל מוסמך ולקבל המלצת מפקח מטעם הוועדה לצורך קבלת התעודה. כמו כן, על המועמד להתחייב בכתב על עמידה בנהלים ההלכתיים והרפואיים שקבעה הוועדה. לאחר שנה מתום ההסמכה, על המוהל לעבור פעם נוספת בחינות מעשיות ועיוניות של הוועדה. רופאים כירורגים אינם נדרשים לעמוד בכל אלה, ולכן גם רמת המקצועיות שלהם עלולה להיות נמוכה יותר מאלה שזהו תחום עיסוקם היום-יומי. במשרד הבריאות מציינים כי כמעט כל המקרים של "סיבוכי ברית" אירעו דרך אנשים שאינם מוסמכים מטעם הוועדה, על כן חשוב מאוד להקפיד לבחור מוהלים מוסמכים בלבד.
3
רייטינג גבוה
סקר שנערך בשנת 2017 חשף כי כמעט כל ההורים היהודיים בישראל עורכים לבניהם ברית מילה. הסקר הקיף 501 מרואיינים רלוונטיים, אשר בחמש השנים האחרונות נולד להם בן זכר. 98% מהנשאלים השיבו כי ערכו לבנם ברית מילה; 86% מתוכם אמרו כי לא התלבטו.
לגבי השאלה מי האדם שיערוך את הברית, השיבו 63% כי הזמינו מוהל מומחה או מוסמך רבנות, ו-30% השיבו כי הזמינו אמנם רופא, אך הקפידו כי הוא יהיה מוהל מוסמך מטעם הרבנות. 6% בחרו ברופא שאינו רשום ברבנות, ו-1% בחר להזמין מוהל שאינו מוכר על ידי הרבנות הראשית.
על השאלה כצד בחרו את המוהל, השיבו 48% מההורים כי קיבלו המלצות מבני משפחה, 25% מחברים, 17% מניסיון קודם ו-10% בחרו מוהל דרך האינטרנט.